Siirry suoraan sisältöön

TP-47, Merilappi United ja FC Kemi solmivat seurayhteistyösopimuksen

Mediatiedote 3.3.2021 julkaisuvapaa klo 17.00 

TP-47, Merilappi United ja FC Kemi solmivat seurayhteistyösopimuksen 

Kolme merilappilaista jalkapalloseuraaTP-47, Merilappi United ja FC Kemi julkistivat keskiviikkona yhteistyösopimuksen. Sopimuksen tavoitteena on jalkapallon tasonnostaminen ja toimintaedellytysten parantaminen Kemi-Tornio–alueella.  – Nyt oli aika tehdä pysyvämpiäratkaisuja alueen pelaajamäärien ja olosuhteiden kehittämiseksi.Yhteistyö on ainutlaatuinen koko Suomen mittakaavassa, sillä sekattaa useamman seuran välisen yhteistyön niin jalkapallon kuinfutsalinkin saralla, vakuuttaa FC Kemin toiminnanjohtaja Kalle Huusko.  FC Kemi on miesten Futsal-Liigassa Suomen terävintä kärkeä. Myös vanhimmat futsal-juniorijoukkueet pelaavat valtakunnallisella tasolla. 

– Merilappi Unitedissa ollaan erittäin tyytyväisiä, että tämän muotoista yhteistyötä pystytään toteuttamaan. Nyt ei tarvitse kilpailla samoista pelaajista alueella,vaan pystytään rakentamaan menestyvää pelaajapolkua tulevaisuuteen. Tällä järjestelyllä saamme alueen tytöille ja naisille mahtavan mahdollisuuden päästä pelaamaan kovia valtakunnallisia pelejä jopa SM-tasolla. Tämän myötä menestyneimmät toivottavasti seuraavat oman seuramme kasvatin Natalia Kuikan jalanjälkiä maajoukkueeseen, kertoo MerilappiUnitedin puheenjohtaja Jarkko Montonen. 

Merilappi United on alueen ainoa nais-ja tyttöjalkapalloon keskittynyt seura. Aikuiset pelaavat naisten Kolmosta.  Tällä hetkellä rekisteröityjä pelaajia on TP-47:ssä 400, FC Kemissä 200 ja Merilappi Unitedissa 100. TP-47:n pääpaino on juniorikasvatustyössä. Miehet pelaavat Kolmosta ja tavoitteena on nousu Kakkoseen. Naiset pelaavat Kakkosessa ja T18-tytöt SM-karsintasarjaa. P17-pojat pelaavat KePS:nkanssa yhteisjoukkueena ykköstä.  

– Uskomme, että jalkapalloharrastajien määrän kasvattaminen ja seurojen aktiivisuus omassa toiminnassaan ovat tehokkain keino vaikuttaa olosuhteiden kehittämiseen alueella.Yhteistyö mahdollistaa pelaajapolun kaiken tasoisille pelaajillekehittyä pelaajan oman innostuksen mukaan, niin tytöissä, pojissa,kuin futsalissakin. Yhteistyöllä saadaan alueen pelaajille luotua kehittävin ja parhaiten kaikentasoisia pelaajia tukeva harjoitus- ja peliympäristö. Lisäksi nuorille saadaan luotua mahdollisuudet kehittyä omalla alueella. Näemme realistisena mahdollisuutena kasvattaa seurojen yhteenlasketun pelaajamäärän tuhanteen, uskooTP-47:n puheenjohtaja Tuomas Lantto.   

Alueen vähäiset talviharjoittelupaikat ja siihen päälle kohta vuoden jatkuneet eritasoiset korona-rajoitukset ovat lisänneet seuratoimijoiden huolta nuorten liikuntaharrastusten vähenemiseen.  – Seurat kantavat huolta lastenliikkumisen vähenemisestä ja näkevät, että laajamittaisella yhteistyöllä, voidaan innostaa entistä suurempi määrä lapsia liikkumaan. Olemme avoimia yhteistyöhön kaikkien muidenkin alueen seurojen suhteen ja lisäksi jatkamme jo olemassa olevia yhteistyömuotoja, kertoo Lantto. 


Lisätietoja: 

Tuomas Lantto, TP-47 puheenjohtaja Puh. 040 591 9275  

Kalle Huusko, FC Kemi toiminnanjohtaja Puh. 045 272 8999  

Jarkko Montonen, Merilappi United puheenjohtaja Puh. 0400 976 337

Vastaa