Siirry suoraan sisältöön

Maailmanluokan vahvistus saapui Kemiin

Maailmanluokan vahvistus saapui Kemiin

Futsal-Liigan runkosarjan voittanut FC Kemi on hankkinut riveihinsä Alexandre ”Xande” De Los Santosin. Maailmalla meritoitunut Xande on pelikelpoinen heti playoffien käynnistyessä. Xanden edeltävien vuosien meriittilista on vakuuttavaa luettavaa.

Kaudella 2015-2016 hän voitti Portugalin liigan ja CUP-mestaruuden Benfican riveistä, josta hän siirtyi kaudeksi 2016-2017 Intercontinental Futsal Cup mestaruuskilpailut voittaneeseen Brasilian liigajoukkue Magnusiin. Kyseisellä kaudella samassa joukkueessa pelasi mm. useita kertoja maailman parhaaksi pelaajaksi valittu Falcao. Kaudella 2017-2018 Xande siirtyi Brasilian liigan toiseen kovaan seuraan Corinthiansiin, saavuttaen aina finaalipaikan kyseisellä kaudella. Hyvät esitykset Brasilian liigassa vakuuttivat maailman kovimman liigan seurajohtajat ja Xande siirtyikin kaudelle 2019-2020 Espanjan LNFS-liigaan Burellasin joukkueeseen.

Kesällä 2020 Xande siirtyi CR Candoson riveihin Portugalin liigaan ja pelasi siellä 4 kuukautta, jonka jälkeen aloitti neuvottelut FC Kemin kanssa, hakien uutta pitkäaikaisempaa ja kokonaisvaltaisempaa haastetta uralleen. FC Kemi ja Xande pääsivät sopimukseen jo joulukuussa, mutta koronatilanteen vuoksi pelaaja pääsi saapumaan vasta nyt FC Kemin riveihin. Kevään 2021 kattavassa sopimuksessa FC Kemillä on optio, joka kattaa myös seuraavat kaksi kautta FC Kemin riveissä.

Xande jatkaa myös uraansa Uruguayin maajoukkueessa, jossa hän on 25 ottelussa viimeistellyt 10 maalia.

Päävalmentaja Markku Kalermo kommentoi siirtoa seuraavasti:

-Olemme etsineet pitkään vasenjalkaista pelaajaa, jolla on huippu-CV ja pitkien etsintöjen jälkeen löysimme sellaisen ja odotukset Xanden suhteen ovat kovat. Odotamme tietysti hänen vahvistavan joukkuetta playoffeissa ja uskomme hänen olevan merkittävä osa seuramme tulevaisuutta.

Toiminnanjohtaja Kalle Huusko kommentoi siirtoa seuraavasti:

-Töitä ollaan paiskittu kuukausia ensinnäkin sopivan pelaajan löytämiseksi, ja kun hänet löysimme, oli melkoinen urakka hänet myös Suomeen saada. Olen todella otettu, että huikeat meriitit omaava pelaaja on valmis sitoutumaan seuramme pitkäaikaiseen kehitysprojektiin, jonka myötä on tarkoitus luoda pysyvä pohja koko seuramme ja kemiläisen palloilun mullistavalle työlle. Xande tulee olemaan vahva osa seuramme junioritoimintaa aina pienimmistä jalkapallokoululaisista lähtien.

Vastaa