Siirry suoraan sisältöön

Futsal-Liigat näkyvät enemmän kuin koskaan – Ruudusta myös futsalin pääsarjojen koti

Futsalin näkyvyys kasvaa tulevalla kaudella, kun Futsal-Liigat siirtyvät Sanoman omistamaan Ruutu-suoratoistopalveluun. Sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta ja sisältää option kahdesta seuraavasta kaudesta.  

Monivuotinen sopimus Ruudun kanssa tuo lajin entistä paremmin penkkiurheilijoiden saataville. Sopimukseen kuuluvat kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen runkosarjojen ottelut sekä pudotuspeliottelut. Alkavalla kaudella katsojia hemmotellaan lähes 300 ottelulla.

Ajankohta on mitä otollisin, sillä miesten futsalmaajoukkue selvitti keväällä tiensä ensimmäistä kertaa EM-lopputurnaukseen. Historialliset EM-kisat pelataan tammi–helmikuun vaihteessa.

”Sopimus Sanoman kanssa futsalin kattavasta näkyvyydestä on luonteva kehitysaskel futsalille, mistä olemme erittäin tyytyväisiä. Miesten maajoukkueen hienot saavutukset luovat osaltaan mainion pohjan, jolle on hyvä rakentaa myös futsalin pääsarjojen kehitystyötä. Ennen kaikkea iloitsemme siitä, että kotimaisen jalkapallon ja futsalin ystävät löytävät pääsarjat nyt yhdestä ja samasta paikasta”, Palloliiton myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Varis sanoo.

”Kotimainen jalkapallo on tärkeässä asemassa Ruudun urheilutarjoamassa ja onkin mahtavaa päästä täydentämään sitä entisestään futsalin kotimaisilla pääsarjoilla. Uskon, että Ruutu pystyy laajan tavoittavuutensa kautta tuomaan lajille uutta yleisöä ja siten jatkamaan sen kasvua entisestään”, Nelonen Median kotimaisista urheiluoikeuksista vastaava johtaja Jukka-Pekka Ylinen sanoo. 

Myös Futsal-Liigaseurojen puheenjohtaja Tero Kivistö on tyytyväinen sopimuksen tuomaan näkyvyyteen:

”Yhteistyösopimuksen tuoma näkyvyys on merkittävä askel Futsal-Liigojen kehitykselle kohti sitä asemaa, jonka laji suomalaisten palloilulajien joukossa ansaitsee. On mahtavaa, että nyt myös katsojat pääsevät seuraamaan kotimaan sarjassa pelaavien maajoukkuepelaajiemme valmistautumista tärkeisiin kisoihin. Myös naisten maajoukkue tavoittelee historiansa ensimmäistä EM-lopputurnauspaikkaa”, Kivistö kommentoi.

Kovatasoisin liigakausi koskaan  

Moni miesten maajoukkueen tähtipelaajista päätti ulkomaan pelitarjousten sijaan keskittyä EM-kisoihin kotimaassa. Miesten Futsal-Liigakaudesta onkin tulossa kovatasoisin liigakausi, mitä Suomessa on nähty. Myös naisten sarjassa taso on jatkuvasti noussut, ja maajoukkueen EM-kisaprojekti jatkuu lokakuussa Ukrainassa pelattavassa karsintaturnauksessa.  

Futsal-Liigojen lisäksi Ruudusta löytyvät myös Kansallinen Liiga, Veikkausliiga, miesten Ykkönen ja Suomen Cup.

Miesten Futsal-Liiga käynnistyy tänä vuonna historiallisen aikaisin, jo 10. syyskuuta. Naisten Futsal-Liiga pyörähtää käyntiin kolmisen viikkoa myöhemmin 2. lokakuuta.

Miesten Futsal-Liigan otteluohjelma (palloliitto.fi) >>

Naisten Futsal-Liigan otteluohejlma (palloliitto.fi) >>

Vastaa