Siirry suoraan sisältöön

Futsal-liigan kiistatta kovin pelaajahankinta Enderson Suarez (28) jatkaa Kemissä seuraavat kolme kautta

Futsal-liigan kiistatta kovin pelaajahankinta Enderson Suarez (28) jatkaa Kemissä seuraavat kolme kautta

Suomalaisia futsalkenttiä viimeiset kaksi vuotta hallinnut maalitykki Enderson Suarez allekirjoitti kuluneella viikolla uuden pelaajasopimuksen, joka pitää miehen FC Kemissä seuraavat kolme vuotta. Kolumbian liigassa kaksi kertaa maalipörssin voittanut Suarez hamuaa myös Suomessa maalipörssin voittoa, mutta sitäkin tärkeämpää on joukkueen menestyminen. Menestystä FC Kemin joukkueelle on satanut roppakaupalla. Edellisen kahden kauden aikana seura on saavuttanut runkosarjan voiton ja hopeasijan, sekä Futsal Final Four turnauksen voiton.

Suarezia pidetään pohjoismaisten sarjojen parhaana pivot-pelaajana, jonka vahvuudet ovat voima ja nopeus sekä kyky laukoa molemmilla jaloilla. Suarez on ollut kahden edellisen kauden FC Kemin pistepörssin ykkönen ja hän myös seuran paras maalintekijä kautta aikojen. Enderson Suarez on tehnyt yhteensä 77 maalia ja antanut 36 maalisyöttöä pelaamissaan otteluissa.

Puolustuspelaamisen ja taktisenosaamisen kehittyminen Kemissä on nostanut pelaajan myös Venezuelan maajoukkueen kuumimpiin pelaajiin. Venezuela on raivannut tiensä Futsalin MM-kisoihin, jotka pelataan Liettuassa 12.09-03.10.2021. FC Kemistä kisoissa mukana on Endersonin lisäksi Henry Gutierrez.

Enderson Suarez, allekirjoitit juuri pitkän kolmen vuoden jatkosopimuksen FC Kemiin, olet varmasti tyytyväinen?

-Olen asunut Kemissä kaksi vuotta ja viihtynyt täällä erinomaisesti. Tykkään pienestä viihtyisästä kaupungista ja kun sain vielä perheeni tänne en voisi olla onnellisempi.

Perhepotretti Endeson Suarez, Aaron ja Endery Suarez

Mitkä ovat Kemin valtit sopimusneuvotteluissa?

-Seuraa johdetaan hyvin ja valmennus on huippuluokkaa, joten jatko Kemissä oli helppo perustella itselleni. Olen kehittynyt täällä paljon pelaajana ja uskon kehittyväni vielä paremmaksi. Seura on huolehtinut minusta ja perheestäni hyvin ja uskon pelaavani täällä vielä vuosia. Useampi seura Suomessa ja Euroopassa oli kiinnostunut minusta, mutta tunnen olevani kotonani Kemissä. En voi olla korostamatta sitä, kuinka tärkeää on löytää pysyvyyttä itselle ja perheelleni, viihdyn täällä todella hyvin.

Toiminnanjohtaja Kalle Huusko, fiilis on varmasti korkealla Suarezin uuden ja pitkän sopimuksen myötä?

-Totta kai fiilikset ovat korkealla, kun saimme Suarezin kanssa nimet papereihin ja miehen pysymään Kemissä vielä vuosia. Merkillepantavaa on myös se, että olemme onnistuneet seurana luomaan ympäristön, jossa perhe viihtyy ja pelaaja kokee kehittyvänsä paremmaksi parhaiden pelivuosiensa aikana. Ei ole helppoa muuttaa toiselta puolen maailmaa täysin toisenlaiseen ympäristöön, mutta täytyy kyllä sanoa, että Kemi on näyttänyt myös parin vuoden aikana parhaita puoliaan kunnon kesän ja talven muodoissa. Heille on ollut mahtava elämys asua puhtaassa luonnossa, jossa lumi ja revontulet luovat ainutlaatuisen ympäristön. Kemiläisenä en voi olla juuri ylpeämpi Suarezin halusta jatkaa FC Kemissä. Tulemme yhdessä saavuttamaan vielä paljon suomalaisessa futsalissa.

Päävalmentaja Markku Kalermo mietteet tärkeästä sopimuksesta?

Suarezin pitkä sopimus on jatkoa sille projektille, jonka aloitimme kaksi vuotta sitten. Pelaajan halu jatkaa seurassa kertoo, että olemme oikealla tiellä kohti niitä tavoitteita, jotka seurana loimme toissa kesänä.

www.fckemi.fi

1 kommentti artikkeliin “Futsal-liigan kiistatta kovin pelaajahankinta Enderson Suarez (28) jatkaa Kemissä seuraavat kolme kautta”

  1. Paluuviite: Ennderson Suarez jatkaa Kemissä seuraavat kolme vuotta – Futsalliiga

Vastaa