Siirry suoraan sisältöön

Henry Jose Gutierrez – Wellcome to Kemi

Venezuelan maajoukkueen kanssa juuri MM-kisapaikan varmistaneen Henryn CV:stä löytyy litania saavutuksia, joista tärkeimpinä Venezuelan ja Perun mestaruudet. Henry on pelannut niin seura- kuin maajoukkueessakin yhdessä FC Kemin kiistattoman tähtipelaaja Enderson Suarezin kanssa.

Henry Gutierrez on monipuolinen ja taitava pelaaja, jonka vahvuudet ovat hyvässä liikkeessä sekä peruspelaamisessa. Hän on joukkuepelaaja, joka täydentää joukkueen dynamiikkaa ja vaikuttaa varmasti myös positiivisesti Enderson Suarezin viihtymiseen Suomessa. Henry on käytettävissä jo molemmissa Superviikonlopun otteluissa, mutta aika- ja ilmastoerojen takia tiedämme pelaajan olevan parhaimmillaan vasta parin viikon totuttelun jälkeen.

Muutamia faktoja

#5 Henry Gutierrez, 22-vuotias laituri, FC Kemi

Venezuela selvitti pari viikkoa sitten Brasilian MM-karsintaturnauksessa paikan kisoihin. Venezuelan joukkueessa pelasi myös FC Kemin Enderson Suarez.

• Venezuelan maajoukkueen vakiokasvo

• Venezuelan liigan nuori tulokas 2016

• Venezuelan liigan mestari 2020, Delta Te Quiero FC

• Useita edustuksia Venezuelan maajoukkueessa ja seurajoukkueiden Etelä-Amerikan mestaruusturnauksissa

• Aikaisempi seura on Delta Te Quiero FC, Venezuela

Ikäviäkin uutisia on tiedossa, sillä SoVo-ottelussa taklausten seurauksena tulleet vammat ovat muodostuneet odotettua pahemmiksi niin Ricardo Arcosin kuin Ville Uimaniemen kohdalla. Ricardo pystyi vielä hieman pelaamaan FF4 turnauksen otteluissa, mutta niissäkin otteluissa koetut taklaukset olivat liikaa ja Ricardon kausi on vaarassa jäädä tähän. Ricardolla on myös vielä kärsimättä kaksi ottelua pelikieltoa hänen reagoituaan voimakkaasti takaapäin tulleeseen taklaukseen.

Ville Uimaniemen SoVo-ottelussa taklauksen seurauksena vääntynyt nilkka ei ole parantunut odotetunlaisesti ja pelikuntoon pääseminen on vielä kysymysmerkki.

Playoffien kolkuttaessa ovelle seurajohto reagoi Henry Gutierrezin hankinnalla siirtoikkunan viimeisillä hetkillä. Pelaajalla oli sopimus viimeistelyä vaille Argentiinan liigaan, mutta ex-seurakaveri Endersonin kertomukset Kemin harjoittelukulttuurista saivat Henryn vakuuttuneeksi Kemin olevan seuraava askel tässä vaiheessa pelaajauraa. Henry oli hankintalistalla ensi vuoden joukkueeseen, mutta FC Kemin loukkaantumisongelmat kauden kriittisillä hetkillä ja pelaajan sopimustarjous Argentiinasta saivat molemmat osapuolet miettimään toisenlaista ratkaisua.

Ensi vuoden joukkueen runko on jo paria sopimusta vaille kasassa ja neuvottelemme tälle hetkelle yhden mielenkiintoisen suomalaisen pelaajan saamisesta Kemiin. Pelaaja ei ole vielä nauttinut kovin suurta huomiota, mutta FC Kemi uskoo hänen olevan yksi tärkeä palanen ensi vuoden joukkueeseen, jonka kiistaton tavoite on taistella mestaruudesta ja avata menestyksen tie myös UEFA-peleihin. FC Kemi on kiinnostunut sellaisista pelaajista, joiden tavoitteet ovat täysipainoitteisessa harjoittelussa kohti eurooppalaisia ammattilaiskenttiä. Boris Cizmarin kontakteilla ovet ammattilaismaailmaan ovat auki, mikäli pelaaja vain pystyy Kemissä ensin osoittamaan ammattimaisen harjoittelun sopivan.